Coop Internacional / COOPERACIÓ

Guatemala

BasiG

BasiG som una de les comissions de cooperació internacional d’ESFA, formada per estudiants de la ETSAB, que treballem amb Guatemala des de l’any 2005. Vam néixer amb l’objectiu de donar resposta a la manca d’habitatge de milers de famílies residents en zones d’extrema pobresa a Guatemala. Durant els primers anys, vam treballar explorant solucions arquitectòniques adequades i innovadores, ajustades a les realitats culturals de cada àrea de la mà de l’organització Un Techo para Guatemala.

Després de l’experiència dels primers anys, els nostres objectius han anat transformant-se. Actualment, donem prioritat a les activitats de formació i sensibilització, ja que estem convençuts que aquestes són les eines clau per aconseguir la transformació social. Amb aquest objectiu, tenim tres eixos de treball: formatiu-acadèmic , sensibilització i, finalment, treball en comunitats.

Des de 2009 colaborem amb Grava un grup d’estudiants de la Universitat de San Carlos de Guatemala. El nostre objectiu és el de potenciar la relació entre estudiants d’Arquitectura de la ETSAB i la USAC per tal de fonamentar la visió crítica sobre l’arquitectura i la realitat dels nostres països.

BasiG

informa’t > basigrava.wordpress.com
escriu-nos > basig.esfa@gmail.com

Anuncis