Acció Hortera / COOPERACIÓ

Informe Alimentari

informe alimantari

L’impacte de la crisi econòmica a Catalunya, i molt especialment a la província de Barcelona, implica que les persones afectades estiguin enfrontant importants dificultats per fer front al pagament de necessitats bàsiques, entre elles l’habitatge o l’alimentació. Les administracions locals, donada la seva inserció en el territori, són de lluny les més involucrades per la problemàtica que suposa l’atenció al gruix de persones afectades. La situació d’emergència habitacional que se suma també a la d’emergència alimentària fa que el problema de la pobresa s’hagi d’entendre des d’una perspectiva integral i garantista dels drets humans. En aquest sentit, cal estudiar amb profunditat com està canviant la situació de vulnerabilitat d’una part important de la població i analitzar-lo des de la perspectiva del dret a l’alimentació adequada.

Volem transformar la situació de precarietat que afecta directament als nostres drets. Volem trencar el silenci mediàtic i fer una informe-denúncia que deixi en evidència la vulneració del Dret a l’Alimentació a Catalunya. El nostre objectiu és posar sobre la taula una problemàtica social latent i portar-la a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides per exigir responsabilitats a l’Estat Espanyol.

Es tracta d’un procés participatiu de recollida i devolució de resultats en diferents formats, destinats a la sensibilització i l’educació social. Per això, la participació dels actors socials implicats és imprescindible per al treball posterior d’educació i incidència.

Coordinen:
Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC) / Grup de recerca en drets humans i sostenibilitat Càtedra UNESCO de Sostenibilitat UPC (GIDHS) / Observatori DESC / Entrepobles
Col·laboren:
Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya / Espai Social i de Formació d’Arquitectura (ESFA) / VSF-Justícia Alimentària Global / Xarxa de Consum Solidari / Associació Salut i Agroecologia / Permacultura Barcelona / Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

 

informe alimentari
informa’t > informealimentari@wordpress.com
escriu-nos > informealimentari@gmail.com
Anuncis