20 anys / ETSAB

ESFA celebrem 20 anys!

ESFA no ens podíem perdre la ocasió de celebrar que ja fa 20 anys que va començar el projecte i va néixer com a col·lectiu. Som moltes les que hem participat, l’hem fet créixer o hi simpatitzem. És per aquest motiu que estem organitzant unes jornades obertes formatives d’arquitectura que tindran lloc a Can Ricart, patrimoni popular.

Les jornades de formació estan plantejades en quatre blocs al voltant dels temes clau que hem treballat aquests anys:

1. Arquitectura i antropologia urbana. De 11h a 14h, dissabte 16 de juny
Per analitzar els entorns i qüestions urbanes més enllà del plànol tècnic i posar en valor l’anàlisi dels espais des de la pràctica humana, social i econòmica que ens caracteritza.

2. Arquitectura i feminisme. De 16h a 19h, dissabte 16 de juny
Per qüestionar la manera de fer ciutat, i entendre les desigualtats que l’espai urbà segueix reproduint en clau patriarcal i capitalista, afavorint el model de desenvolupament del sector productiu i la priorització d’aquest davant les altres esferes.

3. Arquitectura i salut. De 11h a 14h, diumenge 17 de juny
Per apostar per una arquitectura més sostenible i al servei de les persones, disposada a revisar-se per adaptar els espais a les diverses vides i acollir-les, i així garantir que l’arquitectura sigui un agent favorable al llarg del temps per a les cures de les vides humanes.

4. Arquitectura i pedagogia. De 16h a 19h, diumenge 17 de juny
Per entendre els espais com a educadors socials i la importància simbòlica que tenen. Projectar, analitzar i pensar l’espai és pensar en la tasca educativa, i requereix un diàleg on els espais han d’estar al servei de la pedagogia i l’evolució d’aquesta, i no l’educació al servei de l’espai que disposa.

I per descomptat, no podia faltar un taller de bioconstrucció com a obertura! Divendres a la tarda ens embrutarem per construir bancs de terra encofrada que serviran per adequar i cuidar l’espai de Can Ricart.

Inscripcions a: https://goo.gl/forms/G5pFUQpZg7hEjCLX2

Amb la col·laboració de col·lectius que lluiten dia a dia pel dret a la ciutat, des de la defensa i cura del barri: Casal de Joves de Poblenou Can Ricart, i la Taula d’Urbanisme Eix Pere IV.

Per tal de vetllar per unes jornades inclusives per a tothom, s’inclourà servei de canguratge gratuït. D’altra banda, els dinars de les jornades a preu popular a càrrec i benefici d’associacions i col·lectius del barri que col·laboren amb les jornades.

Es comptarà amb un reconeixement d’1 crèdit ECTS per als estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB).

Si tens dubtes sobre el reconeixement de crèdits, o per a més informació, escriu-nos a: esfa.etsab@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s