Crítica i debat / SlowInfo

Presentació del llibre “Mujeres, casas y ciudades” de Zaida Muxí

Presentació del llibre “Mujeres, casas y ciudades. Más allá del umbral”, de Zaida Muxí.

Dimarts 5 de febrer de 2019
A les 16h
A la Sala d’Actes de l’ETSAB

Zaida Muxí, arquitecta i professora d’Urbanisme de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, especialista en urbanisme, arquitectura i gènere, proposa una reescriptura de la història de l’arquitectura i l’urbanisme a partir d’aquest llibre, peça imprescindible i pionera per entendre el paper de les dones en la construcció de les ciutats que habitem i construïm.

Aquesta exhaustiva i acurada investigació és una tasca indispensable per canviar el relat de la història de l’arquitectura i l’urbanisme, ja que la cultura occidental ha estat tradicionalment basada en els valors patriarcals he desenvolupat una historiografia explicada per homes. Per donar-li la volta, cal parlar de l’arquitectura des de l’experiència i les aportacions de les dones. I com diu el títol, des de les “Mujeres”, des de les “Casas”, y des de les “Ciudades”.

Des de les “Mujeres” i el feminisme com a teoria i pràctica política que qüestiona des de l’arrel l’ordre establert pel sistema patriarcal i s’encarrega de trencar les relacions o formes d’opressió.

Des de les “Casas” com a narrativa de la construcció del coneixement des de l’experiència de les dones, relegades tradicionalment a l’espai privat, i com a metàfora de l’arquitectura que posa de manifest la dicotomia de l’espai públic i privat.

Des de les “Ciudades” perquè cal transformar la manera com entenem la disciplina urbanística, històricament al servei del poder, per tal de posar al centre de les decisions urbanes a les persones, en comptes del capital, i per tant, recuperar la dimensió del valor d’ús en comptes de l’economia de mercat.

T’animes a venir?

A més, si encara no tens el teu, hi haurà punt de venda de llibres!
Si no pots venir, i vols comprar un llibre, envia un mail a: esfa.etsab@gmail.com

Per a més informació, ens trobaràs a:

@esfa.etsab
esfabcn (fb)
esfa.etsab@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s